AJKS er a-kasse for Journalistik, Kommunikation og Sprog, og har, ligesom Artists' unemployment insurance fund, medlemmer med mange forskellige ansættelser indenfor det kreative felt og stor specialviden om freelancernes arbejdsvilkår.

Artisterne a-kasse fungerer som en selvstændig enhed under AJKS. I det nye samarbejde får alle medlemmer fortsat den samme gode vejledning af sagsbehandlerne Joan Kristensen og Marianne Holbæk.

”Vi er rigtig glade for at blive en del af AJKS. Ud over, at vi kan tilbyde en billigere løsning for a-kassemedlemmer, kan vi også hente faglig sparring med AJKS, som vi har både videns- og værdifællesskab med. På det politiske område arbejder vi allerede sammen med Dansk Journalist Forbund omkring arbejdsmarked og rettigheder. Vi har mange udfordringer tilfælles omkring sammensatte indtægter og et mange, korterevarende ansættelser”, siger forperson for Artisternes a-kasse, Sara Indrio.

AJKS kommer fremover til at tale på vegne af endnu flere, der begår sig på det atypiske arbejdsmarked, og formand Tine Johansen hilser det nye samarbejde velkommen:

”Det giver så god mening at byde artisterne velkommen hos os. Vi har allerede stærke samarbejder omkring arbejdsmarked og ophavsret i fagforbundsregi. Og mange medlemmer oplever samme udfordringer med et kludetæppe af ansættelser, opgaver og projekter samt forskellige typer af indtægter i et arbejdsmarked, der går op og ned”, siger formand Tine Johansen.