dansk artist forbund ønsker alle en god sommer
dansk artist forbund ønsker alle en god sommer
dansk artist forbund ønsker alle en god sommer

På Dansk Artist Forbunds generalforsamling skal der stemmes om to bestyrelsespladser og en suppleantpost.

De opstillede kandidater til bestyrelsesposterne er

Betina Følleslev – genopstiller

Sanger og sangskriver i duoen Strawberry Blonde, i soloprojektet SOLSORT, samt børnemusiktrioen Bjørnetjenesten.
Hun har udgivet fire album og en børnebog. Betina er uddannet cand.mag. i designledelse og har fokus på brobygning mellem kreative fag/processer og forretningsudvikling. Betina arbejder desuden med kreative pop-up workshops, kulturel konceptudvikling og festivalledelse.

”Min mærkesag i mit bestyrelsesarbejde i forbundet er at bidrage til skabelsen af et bæredygtigt arbejdsliv gennem hele karrieren. Det inkluderer lige adgang, fokus på diversitet og et trygt arbejdsmiljø. Jeg er optaget af hvordan vi kan professionalisere vores branchen og have fortsat samtale om, hvordan flere kan fastholdes i branchen.”

Birgitte Rode – nyopstillet

Sangskriver, komponist af instrumentalmusik, design af produktlyde og soundbranding af virksomheder. Suppleant i Autor.
Har turneret og indspillede i Europa, England og USA med Johnny og de kolde Dæmoner og Walk The Walk. Liveproducer for ‘Den Rullende Rockredaktion på P3 og Rocknyt. Var leder af Gøglerskolen i Aalborg, og med i opstarten af Kultur – og koncerthus i Struer og koncertarrangør i Aalborg.

”Jeg har medvirket til etableringen af Nordjysk Kunstnernetværk, med det formål, at løfte kunstnernes livsvilkår i Nordjylland og skabe dialog og samarbejde. Der er brug for at artister fra hele Danmark har en stemme og mulighed for at bidrage til de kreative fællesskaber og udøve deres kunstneriske praksis.”


Helle Henning
– genopstiller

Sanger, sangskriver og forfatter, samt uddannet på RMC i København.
Helle er sanger i BLAST, Singers og Helle Henning Kvartet, og har stor live-erfaring fra både DK og mange turneer i udlandet. Med-opfinder af skriveværktøjet “Ordstormer”. Hun har også et ben i undervisnings-verdenen som hvor hun underviser i sang, sangskrivning og pædagogik på Syddansk Musikkonservatorium.
Helle har udgivet fire album i eget navn og er medforfatter på Gyldendal med udgivelsen “MOR – om at have en og være en”.

“Jeg har stærkt fokus på at kulturens egentlige indholdsskabere får ordentlig betaling for deres arbejde og interesserer mig meget for, hvordan vi kan skabe gode vilkår for det lange liv i musikbranchen-også i fremtiden. Jeg kæmper for diversitet og for at vi fortsat værner om kunstnerens ophavsrettigheder”.

De opstillede kandidater til suppleantposten er


Markus Artved
– nyopstillet

Komponist, sangskriver, musikproducer og musiker – uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i iscenesættelse med speciale i Lyd.

Har senest skrevet musik og sange til forestillingen Den Lille Havfrue på Det Kongelige teater og medvirker som kapelmester og musiker i forestillingen. Har til teater bl.a. tidligere været komponist og lyddesigner på flere forestillinger. Som musiker, sangskriver og musikproducer har han arbejdet sammen men en lang række, danske og internationale popnavne, bl.a. Lukas Graham, og lancerede i 2023 sit eget kunstneriske projekt.

”Jeg er interesseret i komponisters, sangskrivere og produceres rettigheder og arbejdsvilkår, i streaming og hvordan pengestrømmene i musikbranchen er og udvikler sig. Derudover laver jeg personligt meget musik til teater og er i den forbindelse selvfølgeligt også optaget af DAF’s aftaler med de forskellige større teatre.”

 

Per T. Thim – nyopstillet

Har arbejdet som artist/skuespiller og instruktør i over 30 år. Var sidste år aktuel i den internationale Netflix-serie ‘Copenhagen Cowboy’
af Nicolas Winding Refn og i år med i den gyldne palme nominerede Pigen med nålen.
Han er meget erfaren i bestyrelsesarbejde og optaget af at skabe gode forhold for kunstnere. Han vil bla. kæmpe for artister ikke kommer i klemme i
systemer eller har urimelige arbejdsvilkår.

”Jeg har siddet i over 100 bestyrelser af meget forskellig art gennem
mit liv. Derudover har jeg et gigantisk netværk, bl.a. i Frederiksbergs
Erhvervsråd, som kan gavne, lige fra at skabe jobs, hvis der mangler
underholdning til arrangementer også til at få vores politik hørt. Også
i politiske sammenhænge har jeg mange kontakter til politikere, både
lokalt og i folketinget. Vi kunstnere udgør en vital del af samfundet ”